Praktische informatie | Do-2 Skip to content

Praktische informatie

Financiën 

Net als in Nederland wordt in Frankrijk met euro’s betaald.  In verschillende grotere plaatsen is het ook mogelijk om te pinnen. De kosten van drankjes, diners en persoonlijke uitgaven komen voor eigen rekening. In Frankrijk is het aan te raden altijd wat contant geld op zak te hebben. 

Bagage 

Tijdens de wandelingen heb je voldoende aan een kleine dagrugzak waar warme kleding, een wind- of regenjas, een waterfles, een lunchpakket en eventueel een camera in passen. 

Reisdocument 

Voor reizen naar Frankrijk dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse/Europese identiteitskaart. Let erop dat het reisdocument wat je mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat je invult op het boekingsformulier. 

Reisverzekering 

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor je vertrek je verzekeringsgegevens en het alarmnummer van je verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee. 

 Vertrekbrief 

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvang je de vertrekbrief via e-mail. Hierin vind je de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema met vluchttijden en de deelnemerslijst. 

Omgeving

Met Do-2 nemen we je graag mee naar de Alpes-de-Haute-Provence. Dit is een omgeving is waar zoveel te zien en beleven is. En je kunt er ook heerlijk te ontspannen!

Alpes-de-Haute-Provence

Alpes-de-Haute-Provence is een van de zes departementen van de regio Provence. De overige departementen zijn: Hautes-Alpes, Alpes-Maritimes, Bouches-du-Rhône, Var en Vaucluse. Het departement Alpes-de-Haute-Provence wordt omringd door de departementen Alpes-Maritimes, Var, Vaucluse, Drôme en Hautes-Alpes. Ook grenst het departement in het oosten aan Italië. De belangrijkste steden in het departement zijn Barcelonnette, Castellane, Digne-les-Bains en Forcalquier.

Geschiedenis

Het departement Alpes-de-Haute-Provence ontstond op 4 maart 1790, tijdens de Franse Revolutie, tegelijkertijd met 83 andere departementen in Frankrijk. Het departement omvat het bergachtige noordoosten van de regio Provence. Tot aan het jaar 1970 stond het departement bekend onder haar eerdere naam: Basses-Alpes. Dit departement werd tijdens de Tweede Wereldoorlog van november 1942 tot aan september 1943 bezet door Italië. Op 13 april 1970 werd de naam van het departement aangepast in Alpes-de-Haute-Provence. In eerste instantie stond dit departement vooral bekend als moeilijk begaanbaar en vanwege haar onvruchtbare landbouwgrond. Bovendien maakte het rotsachtige landschap het moeilijk voor de grotere steden om uit te breiden. In de negentiende en twintigste eeuw na Christus vond er een grote leegloop van het platteland plaats. Hierdoor werden sommige plaatsjes zelfs in hun geheel verlaten. Ondanks deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis van dit departement, staat Alpes-de-Haute-Provence vandaag de dag bekend als een van de mooiste gebieden in de Provence.

Vandaag de dag staat het departement Alpes-de-Haute-Provence bekend als een zeer geliefde vakantiebestemming. Dit is niet vreemd, gezien de vele mooie bezienswaardigheden die in dit departement te vinden zijn. Wat te denken van de indrukwekkende Gorges du Verdon en het Lac de Sainte-Croix? De liefhebbers van mooie plaatsjes kunnen genieten van schilderachtige plaatsjes als Moustiers-Sainte-Marie, Manosque, Castellane of Sisteron. Ook staat het departement bekend om haar natuurschoon. Met de prachtige uitgestrekte lavendelvelden in het zuiden, tot aan de indrukwekkende Alpentoppen in het noorden is er voor elk wat wils. Tot slot staat het departement Alpes-de-Haute-Provence bekend vanwege haar warme en zonnige zomers. Het departement Alpes-de-Haute-Provence is, met andere woorden, een ideale vakantiebestemming voor een heerlijke en veelzijdige zomervakantie.

Route Napoléon

De Route Napoléon is een toeristische route die begint in de plaats Cannes in het departement Alpes-Maritimes en eindigt bij de plaats Grenoble, in het departement Isère. De route werd geopend in 1932 en volgt het historische traject dat Napoléon Bonaparte volgde toen hij terugkeerde uit ballingschap van het eiland Elba.Route Napoléon

Geschiedenis van de Route Napoléon

Nadat de legers van Napoléon in het jaar 1813 de slag bij Leipzig verloren, stortte het Eerste Franse Keizerrijk van Napoléon in zijn geheel in. Een jaar later, in 1814, werd Napoléon verbannen naar het Italiaanse eiland Elba. Het zou echter niet lang duren voordat Napoléon van het eiland ontsnapte. Zo landde Napoléon met enkele vertrouwelingen op 1 maart 1815 in Golfe-Juan, vlakbij het hedendaagse Cannes. Hier begon Napoléon’s reis naar Parijs. Napoléon koos er voor om via de bergen richting Lyon te reizen, om zo enkele koningsgezinde dorpen in de vallei van de Rhône te ontlopen. Tijdens zijn reis nam het aantal sympathisanten alsmaar toe. Uiteindelijk slaagde Napoléon er in om de route van 324 kilometer af te leggen in zes dagen.

Route Napoleon

Reserveren / Contact

Naam(Vereist)
DD dash MM dash JJJJ
Ervaring
Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 50 in.

Routes

Contre la montre

Contre la montre

Contre la montre 39km / 841hm Naar Le Chalvet, de stilste klim in de omgeving. Klimtijdrit, timen over 8,4 kilometer…
Wennen of losrijden

Wennen of losrijden

Wennen of losrijden 56km / 747hm Kort rondje om Lac de Castillon. Om te wennen aan het klimmen, of de…
Klimmen geblazen

Klimmen geblazen

Klimmen geblazen. 108km / 1637hm Over de Col de Défens naar het mooie Méailles en terug langs Lac du Castillon.