Hikingvakantie | Do-2 Skip to content

Hikingvakantie

Sportfief genieten in je eigen tempo

Alpes-de-Haute-Provence

vanaf €546,-
7 dagen

Zo - Za

Bepaal je

eigen tempo

Groep grootte

1 tot 2 pers.

Grotere groepen

mogelijk

Voor wie van een actieve vakantie houdt, hebben we tal van suggesties in Alpes-de-Haute-Provence. Gebruik onze Reisgids als inspiratiebron voor het plannen van je volgende avontuur en blader door de beschrijvingen en routebeschrijvingen van de mooiste Wandelingen. In de Alpes-de-Haute-Provence kun je op veel plekken een mooie wandeling in de bergen maken, zowel in de zomer als de winter. Je kunt er bergwandelen rond de Gorges du Verdon, in de Hautes-Alpes in de omgeving van Barcelonette, Castellane, Digne-les-Bains en Forcalquier. 

Ontdek de mooiste bergwandelingen in de Alpes-de-Haute-Provence, of je nu op zoek bent naar een uitdagende huttentocht met overnachting in een berghut, een prachtige dagtocht door een kloof, een korte wandeling rond een meer of een wandelroute met kinderen. Je bergwandelvakantie begint natuurlijk met het vinden van de mooiste bergwandelingen, maar daarnaast vind je hier ook de meest geschikte camping voor je wandelvakantie, de juiste wandelkaart, een kaart van alle bergen en wandelgebieden en plekken waar je kunt wandelen met de hond. 

Het natuurpark de Haute Provence is vooral bekend vanwege de indrukwekkende kloof van de Verdon, de lavendelvelden, de prachtige meertjes en karakteristieke dorpjes, de zuivere lucht en het uitzonderlijk aantal zonuren per jaar. Alle ingrediënten voor een fantastische wandelweek. Tijdens deze 8-daagse reis kan je wandelen in de Haute Provence. Een wandeling door de kloof Gorges du Verdon mag hierbij natuurlijk niet ontbreken. 

De rivier de Verdon bepaalt voor een groot deel het ruige landschap. Provence gaat heel vanzelfsprekend samen met charme en het goede leven; dus bij uitstek geschikt als vakantiebestemming! Met zijn vredige heuvels waar we de krekels kunnen horen zingen, de prachtige lavendelvelden en olijfboomgaarden, het struikgewas met de heerlijke geuren van tijm en rozemarijn en de indrukwekkende canyon van Verdon. Deze populaire streek is rijk aan toeristische trekpleisters; we kunnen het niet over de Provence hebben zonder de schitterende hooggelegen karakteristieke dorpjes. Tevens geliefd voor zijn smakelijke gastronomie en eeuwenoude tradities, kunnen de charmes van de Provence maar moeilijk weerstaan worden met zijn kleurrijke markten en heerlijke specialiteiten. 

De Grand Canyon van Frankrijk, zo wordt de Gorges du Verdon ook wel genoemd. En die benaming is het helemaal waard, want het is ook echt een grootse kloof: prachtige vergezichten, scherpe rotspunten, beangstigende dieptes en schitterende natuur. De Gorges du Verdon is een uniek gebied in Frankrijk, waar je kunt genieten van de uitzichten maar ook van de flora en fauna, zoals bijvoorbeeld de tientallen vale gieren met een spanwijdte van twee en een halve meter, en in april de bloeiende rotsmispel, om maar wat te noemen. De kloof zelf is ongeveer 25 kilometer in doorsnede, maar de weg eromheen meet zo’n 120 kilometer. 

Vanuit ons karakteristieke verblijf in de rustgevende omgeving op de hoogvlakte (800m) zullen wij eerst de mooie omgeving verkennen. Meerdere dagen rijden wij naar het beginpunt van de wandelingen . Tijdens  deze ritjes maken we kennis met het afwisselende landschap. In de Alpes de Haute-Provence is het heerlijk wandelen. Geniet van deze mooie ongerepte streek met uitgestrekte bossen, hoogvlaktes, kloven, riviertjes en authentieke dorpjes. Tel daarbij de olijvenpluk en truffelmarkten op en je hebt een niet te missen bestemming voor liefhebbers van natuur en cultuur. 

Karakter van de wandelingen 

Het niveau van de wandelingen is verschillend. We hebben uitzicht op valleien en wandelen door afwisselend heuvelachtig gebied. We sluiten de week  af met een  wandeling in de overweldigende Gorge du Verdon . Het is altijd mogelijk om een rustdag in te lassen. Bovendien kun je op bijna alle dagen dagen kiezen voor een korte of langere variant. Kijk hiervoor in het programma met de beschrijvingen van dag tot dag. 

Je verblijft altijd vanaf één locatie vertrekken en op dezelfde locatie weer aankomen. Het grote voordeel is dat we tussendoor geen reisbewegingen hebben, omdat wij vinden dat jij maximaal moet genieten en de overtuiging hebben dat als je er bent alles aanwezig is om dit ook te ervaren. Kortom alles op één locatie, maximaal ervaren, genieten, eten, drinken en genieten van de prachtige zonsondergang onder het genot van een drankje!  

De drie varianten die Do-2 voor jou heeft zijn hieronder verder uitgewerkt. De varianten kennen verschillende tarieven en worden aangboden op basis van een afname van één (1) of twee (2) personen. Wil je met meerdere personen of zijn er specifieke wensen dan denken wij graag met je mee.

Hiervoor kan je ons een mail sturen, bellen of een whatsapp sturen. Ook de hikingkleding, voeding etc. kan Do-2 voor je regelen, hiervoor kan je alvast een kijkje nemen in onze webshop en en kijken of er bij zit wat jij nodig hebt voor een maximale ervaring en gemak tijdens je unieke hikingvakantie.

Do-2 biedt dan ook een ruim assortiment aan producten die hierbij helpen en het gevoel van een echte hiking vakantie compleet maken. 

Heb je vragen?

We bieden de 2 varianten aan om jou eenvoudig een keuze te geven. Wij staan echter altijd open voor extra aanpassingen op de varianten. Bijna alles is mogelijk!

Klif Alpes de Haute Provence

Bij Do-2 kun jij kiezen uit drie varianten. Alle varianten zijn te boeken voor één of twee personen. Wil je met meerdere personen of zijn er specifieke wensen dan denken wij graag met je mee. Je kunt ons een e-mail sturen, bellen of contact opnemen via WhatsApp.

 

Variant 1: Compleet

Variant 2: Basis

Personen
Compleet
Basis
1 persoon
€ 1.069
€ 649
2 persoon (tarief p.p.)
€ 966
€ 546
4 persoon (tarief p.p.)
Op aanvraag
Op aanvraag
6 persoon (tarief p.p.)
Op aanvraag
Op aanvraag

Wat kan je van ons verwachten?  

Je mag in ieder geval van ons verwachten dat alles wij nodig hebt voor een super verblijf is geregeld. Hieronder zie je hoe we dat van dag tot dag doen in onze day2day!  

Zondag:  

Wij zorgen dat je bij aankomst, bij voorkeur op een zondag alles klaarstaat of ligt. Hierbij is je accommodatie meteen gebruiksklaar, hier ligt ook je hikingtenue welke speciaal voor jouw is gemaakt al te wachten. Heb je een all-in of compleet variant dan zal hier ook het complete voedingspakket voor tijdens het fietsen klaarstaan. Als wij op de hoogte zijn van je aankomsttijd zorgen we ook dat er ontbijt of lunch klaarstaat. Kortom je vakantiegevoel begint als jij die eerste stappen in de accommodatie stapt. Op deze eerste dag bepaal jij lekker zelf hoe je dag eruit ziet. Ga je rondrijden om de omgeving te verkennen? Of ga je paragliden vanaf 1700meter? Lekker eten of misschien wel een boek lezen aan de zijkant van de voorbij stromende rivier?   

Maandag t/m vrijdag:  

We beginnen elke dag met een goed, zeer compleet en belangrijk ontbijt om de rest van de dag met volle energie te kunnen starten en genieten. Dit is een echt frans ontbijt met voor ieders wat wils en vooral om goed te starten! Tijdens dit ontbijt maak je ook meteen je lunch welke meegaat of jezelf meeneemt. Deze lunch is voor tussen de middag als je naar een inspanning ergens onderweg geniet van het uitzicht en jezelf aansterkt met de Do-2 voeding/drinken en de eerder gemaakte lunch. Jij, je fiets en een prachtige omgeving. Dit zijn de momenten van je to-do list die allemaal samenkomen. 

Geniet alvast van dit idee! Welke variant je ook kiest je krijgt van ons altijd de routes vooraf gedeeld, zodat je je hierop kan voorbereiden, inladen op je fietsnavigatie, locaties toevoegen die je onderweg wilt langsgaan, bewonderen of op de foto zetten. Als je dan aan het einde van de dag moe, maar zeer voldaan terug bent op locatie zorgen wij dat er altijd een warme, snelle maaltijd in de vorm van een pasta klaatstaat. Dit is letterlijk opscheppen, eten en die koolhydraten tot je nemen met een glas drinken naar weer zo’n prachtige hikingdag. 

Als je klaar bent hoef jij niet op te ruimen dat doen wij! Nu kan je even lekker in alle rust naar je accommodatie, om je te wassen, douche je foto’s te uploaden en onze review pagina in te vullen! Omstreeks 19uur staat het avondeten met een prachtige lokale wijn al op je te wachten op een voorbereide tafel. Jij hoeft dus niks te doen, behalve plaats te nemen en te genieten van het eten en samen de dag te bespreken en na te genieten! Wij variëren met een barbecue, steak du beouf of een salade. Zijn er specifieke wensen geef dit vooraf door en we zorgen dat het op maat is van wat je wenst. Als jij klaar bent kan je nog een avondwandeling maken of gewoon meteen naar je bed gaan. Jij bepaald!   

Zaterdag:  

Dit is de dag van vertrek waarbij we het je zo simpel mogelijk maken. Jij bepaald je tijd van vertrek, wij horen wel graag vooraf hoe laar dit ongeveer is dan kunnen we nog een ontbijt en/of lunch voor je regelen. Je kan er uiteraard ook voor kiezen langer te blijven wel heeft het de voorkeur dit duidelijk vooraf te bespreken, zodat jij maximaal wordt ontzorgd.  

Als je weer thuis bent ben je een ervaring rijker, hoogtemeters toegevoegd aan je prestatielijst en een ervaring van je to-do list afgestreept. Vergeet vooral niet de reviews te delen met foto’s en een onderbouwing, verder horen we graag je feedback op het verblijf, omdat we altijd kunnen blijven verbeteren om het voor een ieder nog aangenamer te maken.  

Reserveren / Contact

Naam(Vereist)
DD dash MM dash JJJJ
Ervaring
Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 50 in.